زبان آلمانی

زبان آلمانی پرطرفدارترین زبان در کشورهای اروپایی است به طوری که 95 میلیون نفر در کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا و 105 میلیون نفر در کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا و کشورهایی که عضو اتحادیه ی اروپا نیستند به زبان آلمانی صحبت می کنند. از جمله کشورها و مناطقی که به زبان آلمانی صحبت می کنند می توان به مواردی همچون آلمان، لیختن اشتاین، شرق بلژیک، سوئیس، اتریش ، لوکزامبورگ، لورن ، جنوب دانمارک و آلتو آدیجه اشاره کرد که در کشورهایی همچون آلمان، بخشی از بلژیک، لیختن اشتاین، اتریش و تیرول جنوبی که استانی در کشور ایتالیاست ، زبان المانی جزو زبان های رسمی آن ها به حساب می اید.

زبان آلمانی همچنین به سبب تعداد مقالات علمی که به این زبان نوشته شده است دومین زبان علمی جهان است و همچنین این زبان پس از زبان های انگلیسی و روسی، سومین زبان پرکاربرد و رایج در دنیای وب و اینترنت است.

زبان آلمانی شباهت هایی به زبان انگلیسی دارد از جمله این که هر دوی این زبان ها 26 حرف دارند و هر دوی این زبان ها دارای گویش های مختلف و متنوعی هستند.


تنوع در زبان آلمانی

همان طور که گفتیم زبان آلمانی دارای گویش های مختلف و متنوعی است که مردم کشورهایی که به زبان آلمانی صحبت می کنند از گویش های متفاوت زبان آلمانی در کشور خود استفاده می کنند. از جمله ی این گویش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آلمانی عالی

آلمانی عالی زبان ادبی استانداری است که ظهور آن به قرن شانزدهم میلادی برمی گردد. آغاز این فرایند را می توان به ترجمه ی کتاب مقدس از مارتین لوتر دانست . در واقع زبانی که او در ترجمه از آن استفاده کرد بر پایه ی زبان المانی بود و الگویی برای نگارش زبان آلمانی شد.

آلمانی سوئیسی

گویش دیگر از زبان آلمانی که مردم کشور سوئیس به آن زبان صحبت می کنند زبان آلمانی سوئیسی است، این گویش تفاوت های زیادی با زبان آلمانی که مردم در کشور آلمان به آن صحبت می کند دارد و با توجه به این که زبان آلمانی در کنار زبان ایتالیایی، فرانسه و رمنش یکی از زبان های رسمی کشور سوئیس است، اکثر جمعیت 8 میلیون نفری کشور سوئیس به این زبان صحبت می کنند.

آلمانی پنسیلوانیا

نوع دیگر از گویش های زبان آلمانی، آلمانی پنسیلوانیاست. با توجه به این که زبان آلمانی پس از زبان های اسپانیایی و فرانسوی سومین زبانی است که در ایالات متحده آموزش داده می شود، برخی از افراد در ایالات متحده و کانادا به زبان آلمانی صحبت می کنند که این افراد شامل 250 هزار نفر در اوهایا، ایندیانا و پنسیلوانیا در ایالات متحده و اونتاریو در کشور کانادا می شود . همچنین این که انواع محلی زبان آلمانی در کتاب ها و نوشته های قومی و طنزی همچون استریکس استفاده می شود.


تاریخچه پیدایش زبان آلمانی

اولین افرادی که از زبان آلمانی استفاده نمودند، در قرن ۷۰۰ میلادی می زیسته اند. آنها به شکل ها و گویش های مختلف از این زبان بهره می بردند. در حقیقت هریک از این افراد بر طبق نوع تلفظ شان، این زبان را نوشتند.


ریشه زبان آلمانی چیست؟

می توان گفت که زبان آلمانی یک زبان ژرمنی بوده و در حقیقت یکی از زیر شاخه های زبان هندی و زبان های اروپایی محسوب می شود. در واقع که مردمان اروپای مرکزی استفاده کنندگان غالب این زبان هستند. تاریخچه پیدایش زبان آلمانی تقریبا به حدود ۸۰۰ سال پیش باز می گردد.

در کشورهایی مانند اتریش، سوییس، ایتالیا و بلژیک و آلمان افراد به زبان آلمانی صحبت می کنند. همچنین به دلیل اینکه زبان آلمانی بیش از ۱۰۰ میلیون مدل گویش در سراسر دنیا دارد، می توان این زبان را یکی از بزرگترین و گسترده ترین زبان های دنیا دانست.در حقیقت سومین زبان علمی و پر کاربرد در وبسایت های جهان، زبان آلمانی است.


دسته های زبان ژرمنی

زبان علمی یک زبان ژرمنی است و تقسیم بندی این زبان به سه شکل زیر صورت می پذیرد:

ژرمنی شمالی

این شاخه شامل زبان های دانمارکی، سوئدی، نروژی، فارونی و ایسلندی می باشد.

ژرمنی شرقی

این شاخه از زبان گوتی تشکیل شده است.

ژرمنی غربی

زبان های انگلیسی، آلمانی، هلندی، ییدیش و آفریکانس اجزای این زیر شاخه محسوب می شوند.


لهجه های معروف زبان آلمانی در قرن ۷۰۰ میلادی

باید بدانید که گویش ها و لهجه هایی که در تاریخچه پیدایش زبان آلمانی و در قرن ۷۰۰ میلادی وجود داشته دو نوع بوده است. این دو نوع عبارتند از:

  • آلمانی علیای کهن
  • آلمانی سفلای کهن

و این دو نوع لهجه هر کدام به حالت های مختلف مورد استفاده قرار می گرفته است.


معروف ترین گویش ها در گویش علیای کهن و سفلای کهن

می توان گفت که معروف ترین گویش از گویش های علیای کهن گویش ساکسونی است. همچنین از شناخته شده ترین گویش های سفلای کهن، گویش باواریایی، اتریشی و فرانکونیایی هستند.


چرا در زبان آلمانی کلمات لاتین نیز وجود دارند؟

زیرا در تاریخچه پیدایش زبان آلمانی آمده است که روزگاری امپراتوری رم بر آلمان سلطه داشته است. بنابراین زبان لاتین توانسته وارد زبان آلمانی شود و به شدت روی آن تاثیر گذارد.


در قرن ۷۰۰ میلادی سطح سواد مردم تا چه حد بوده؟

در آن روزها عده کمی بودند که می توانستند بخوانند یا بنویسند. در حقیقت این نعمت هم بیشتر در اختیار ساکنین کلیسا و صومعه بوده است. همین امر موجب شده که بیشترین آثار به جا مانده از آن دوره، آثار دینی و مذهبی باشد.


بررسی تاثیر مارتین لوتر کینگ روی زبان آلمانی

در سال ۱۳۰۰ میلادی فردی به نام مارتین لوتر کینگ در آلمان وجود داشت. مذهب او پروتستان بود. این فرد برای گسترش زبان آلمانی تلاش های بسیاری کرد. از اقدامات مارتین لوتر کینک برای گسترش زبان آلمانی می توان به ترجمه انجیل به زبان آلمانی و آموزش نگارش زبان آلمانی اشاره نمود.در آن سالها افراد بسیار مخالف مارتین لوتر کینگ بودند. ولی او در آن روزها کاری کرد که باعث شد نامش در تاریخ تا اکنون ماندگار شود.

مارتین در سال ۱۳۲۰ دست به اعتراض علیه کلیسا ها زد. او در واقع قصد داشت خلاف ها و جنایات ساکنین کلیسا را افشا کند. یکی از اعتراضات مارتین لوتر، اعتراض به فساد کشیشان، دریافت پول به بهانه ی بخشش گناهان از مردم و تفسیر کردن کتاب مقدس انجیل به نفع خودشان بود. به عبارتی دیگر می توان گفت که بخشی از تاریخچه پیدایش زبان آلمانی در واقع متعلق به زمان مارتین لوتر است.


پیدایش زبان آلمانی عامیانه ی امروزی

زمانی که مذهب پروتستان در مناطق شمالی آلمان گسترش یافت، نحوه نگارش زبان آلمانی به شیوه ی مارتین لوتر کینگ به عنوان یک زبان استاندارد و یکپارچه برای تمام آلمان پذیرفته شد.

این زبان یکپارچه و استاندارد در حقیقت همان زبانی است که امروزهه به نام زبان آلمانی در کشور آلمان از آن استفاده می کنند. نویسندگان معروف آلمانی مانند گوته و شیلر نقش مهمی در پیشرفت زبان آلمانی در قدیم داشتند.

می توان گفت که از گذشته تا کنون دستور زبان آلمانی تغییرات زیادی نداشته است. تنها تغییرات اعمال شده در زبان آلمانی افزایش دایره ی لغات این زبان بوده که این تغییر را می توان یک تغییر طبیعی دانست که در اثر تبادلات فرهنگی مرتب و گسترده با سایر کشورها رخ می دهد.

عمده ی لغاتی که از زبان فرانسوی به زبان آلمانی وارد شد مربوط به قرن های هفدهم و هجدهم میلادی است. تاریخچه پیدایش زبان آلمانی در واقع می گوید که واژه های زبان انگلیسی هم در قرن ۱۹ میلادی به زبان آلمانی وارد شدند. همچنین کلمات آمریکایی توانستند در قرن های ۲۰ و ۲۱ میلادی به زبان آلمانی راه پیدا کنند.


کلماتی که از زبان امریکایی به زبان آلمانی راه پیدا کرده اند

کلماتی که از زبان امریکایی به زبان آلمانی آمده اند به همراه زمان ورود آنها در زیر آمده است. در زمان جنگ جهانی دوم، حضور سربازان آمریکایی در آلمان باعث شد که کلماتی مانند teenager، Boom، Knockout و team از زبان آمریکایی وارد زبان آلمانی شوند.


ویژگی های زبان آلمانی

در واقع زبان آلمانی ویژگی های زیادی دارد که در زیر با بخشی از آنها آشنا خواهید شد. این ویژگی ها عبارتند از:

  • دارا بودن از چهار حالت برای اسم، ضمیر و صفت که عبارتند از نهادی، مفعولی، وابستگی، برایی
  • دارا بودن از سه جنس مذکر، مونث و خنثی
  • دارا بودن از دو حالت شمارش مفرد و جمع

این موارد از جمله شاخص ترین ویژگی های زبان آلمانی به شمار می آید.


کلام آخر

می توان گفت که امروزه زبان آلمانی یکی از معروف ترین و پر طرفدارترین زبان های دنیاست. در حقیقت بسیاری از مطالب علمی دنیا مانند مقاله های فنی، صنعتی، علمی، ادبی و فلسفی جهان به زبان آلمانی نگارش شده اند. برای استفاده از این مطالب و مقاله ها دانشمندان کشورهای مختلف آنها را به زبان خودشان ترجمه کرده اند.


منبع : https://zabanmaster.com